Somfy Garanti Süreleri ve Garanti Kapsamı Dışındaki Durumlar

ÜRÜN GARANTİ KAPSAMI DIŞINDAKİ DURUMLAR

Somfy ürünlerinin tamamı, en yeni teknolojiler üzerine eğitim almış ekipler tarafından tasarlanarak, uluslararası standartlara ve resmi gerekliliklere uygun olarak üretilmektedir. Ürünlerin kalitesini, performansını ve dayanıklılığını güvence altına almak için zorlu koşullar altında düzenli testler ve denetimler yapılmaktadır. Bunun sonucunda da Somfy ürünlerine üretim tarihleri itibariyle aşağıdaki sürelerde garanti taahhüt edilmektedir.
• Tüm tüp motorlar, tirajlı perde motorları, garaj kapısı ve kepenk motorları için 5 yıl
• Bahçe kapısı motorları (Elixo, Levixo ve Ixengo serileri) ve uzaktan kumandalar için 3 yıl
• Diğer otomasyon, güvenlik ve akıllı ev ürünleri için 2 yıl
Somfy; kurulum, yeniden montaj ya da dolaylı hasarlarla ilgili zararların tazmini olmadan, sadece garanti kapsamındaki arızalı cihazların onarımından ya da değişiminden sorumludur.
Garanti kapsamı dışındaki durumlar aşağıda belirtilmektedir;
1) Ürünün kurulum veya uygulama ortamının kurulum kılavuzunda belirtilen şekilde olmaması.
2) Ürünün kurulum kılavuzundaki talimatlara uygun olarak kurulmaması. Her türlü montaj hatası kaynaklı arızalar.
3) Ürünün kurulum esnasında darbe alması veya fiziksel olarak çalışma şartları dışında çalışmaya zorlanması.
4) Ürünün kullanıldığı ortamın veya ortam şartlarının (sıcaklık, nem, basınç vb.) kurulum kılavuzunda belirtilen şartlar dışında olması.
5) Ürünün kurulumu esnasında yanlış aksesuar seçimi, seçilen aksesuarların ürüne uygun olmaması veya hasarlı aksesuar kullanılması.
6) Motorlar için Somfy kumanda ve otomasyon ürünlerinden başka kumanda ve otomasyon ürünlerinin kullanılması sonucu oluşan arızalar.
7) Ürünün, kullanıldığı bitmiş ürüne (perde, panjur, kepenk, tente, kapı vb.) uygun olmaması. Ürün seçiminde Somfy’nin yazılı yönlendirmelerine uyulmaması ve yanlış ürün seçimi sonucunda oluşan arızalar.
8) Ürünün tasarlandığı kullanım amacı dışında başka bir amaç için kullanılması.
9) Ürünün kurulum kılavuzunda belirtilen voltaj ve şebeke şartları dışında çalıştırılması veya kendisine uygun olmayan besleme kaynakları, adaptör, pil vb. araçlar ile çalışmaya zorlanması.
10) Ürünün kurulumu sırasında kurulum kılavuzunda belirtilen kablo kesiti, kablo tipi, kablo mesafesi gibi şartlara uyulmaması veya sağlanamaması.
11) Ürünün kurulumu sırasında yanlış tesisat kurulması ve ürüne bu sebepten dolayı gelecek her türlü zarar.
12) Ürün kurulup devreye alındıktan sonra ürüne ait tesisat üzerinde yanlış bir çalışma veya değişiklik yapılması ve bunun sonucunda ürünün zarar görmesi.
13) Ürüne ait tesisat üzerinde meydana gelebilecek her türlü kısa devre, gerilim yükselmesi veya düşmesi, başka kaynaklardan (jeneratör, redresör, regülatör, trafo vb.) gelen enerjinin bozulması veya ürünün çalışma şartlarını sağlayamamasından kaynaklanan her türlü arıza.
14) Her türlü kullanıcı kaynaklı hatalar. Ürünün kullanım esnasında darbeye maruz kalması, su veya başka sıvıların teması. Ürünün bariz kötüye kullanım sonucu zarar görmesi.
15) Ürünün garanti süresi bitmeden son kullanıcı veya yetkili olmayan kişilerce açılması, sökülmesi ya da üzerinde herhangi bir işlem gerçekleştirilmesi.
16) Her türlü doğal afet sonucu meydana gelen zararlar.
17) Ürünün taahhüt edilen garanti süresinin bitmesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir